Igor Grosu: Noul ministrul al Mediului va fi din echipa PAS

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că noul ministru al Mediului va fi din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate. „În situația actuală avem nevoie de un profil de manager, care trebuie să gestioneze foarte operativ și repede criza în care suntem”, a declarat Grosu la Cutia Neagră de la TV8.

Foto:

„Doamna Cantaragiu este un specialist bun, dar în situația actuală avem nevoie de un profil de manager, care trebuie să gestioneze foarte operativ și repede criza în care suntem. Suntem pe ultima sută de metri în desemnarea noului ministru, dar nu este prerogativa mea să fac anunțuri.

Da, este cineva din Republica Moldova, din echipă mai curând o să fie”, a declarat Grosu.

Pe data de 8 septembrie 2022 ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia.

În cadrul ședinței Guvernului din ajun, Iuliana Cantaragiu a fost luată la rost de prim-ministra Natalia Gavrilița, din cauza unui site pentru lemne. „Pe 15 septembrie să fie. Să știți că în octombrie nu ne ajută”, a subliniat șefa Guvernului.

Ulterior, întrebată de jurnaliști dacă e în prag de a fi demisă, ministra Mediului a calificat drept „observații absolut normale” criticile pe care le-a primit de la Gavrilița, în plină ședință de Guvern. „Nu am vreo opinie în acest sens, sunt niște observații absolut normale”, a comentat Iuliana Cantaragiu, cu un zâmbet larg. „Întrebarea cred că trebuie să o adresați doamnei prim-ministră. Sunt lucruri care trebuiau făcute și nu au fost făcute, da, și?”, a mai adăugat oficiala.

La 6 august 2021, membrii Guvernului învestit de Parlament au depus jurământul în fața președintei Maia Sandu


Pub