Chicu: M-au înscris în rândurile „dominatorilor" și pe mine. Natalia, formula ta genială nu funcționează, ca și minciunile voastre

Fostul premier Ion Chicu îi răspunde șefei Executivului, Natalia Gavrilița, care a declarat de la tribuna Parlamentului că formula la gaz, care „provoacă scumpiri în țară” aparține fostului Guvern. Asta chiar dacă actualul Executiv anunța, în toamna anului 2021, că a semnat contractul cu Gazprom, iar formula „aparține părții moldovenești”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„În pofida faptului că am așteptat să crești, n-ai crescut, Natalia… Formula ta genială nu funcționează, așa cum nu mai funcționează nici minciunile voastre.

De-atâta ați ascuns Contractul și formula prețului la gaz anul trecut, pentru că era introdusă de mine? De-atâta vă lăudați că l-ați dominat pe Miller, că era formula mea? Măcar voi credeți aberațiilor voastre?”, a comentat Ion Chicu.

Guvernul Chicu, care a fost susținut de PSRM și PD, a fost primul care a introdus elementul de preț de piață în formula de calculare de prețului de achiziționare pentru Moldova, a declarat astăzi prim-ministra Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, în timpul unei moțiuni de cenzură împotriva Executivului său. Aceasta a precizat că anume acest „preț de piață” acum generează scumpirile în Moldova.

În octombrie 2021, Guvernul a anunțat că a semnat contractul cu Gazprom. „În baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între Gazprom și MoldovaGaz, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească”, se anunța atunci.

„Dacă strict pe comunicare și limbaj nonverbal - din cele ce predam cândva la orele pe outbreak communication: - la strângerea mâinilor, mâna lui Andrei Spînu este deasupra deci el a fost în avantaj”, a comentat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, analizând fotografia ministrului Andrei Spînu cu șeful Gazpromului, imediat după semnarea contractului.


Pub