Cele mai economice centrale termice pe gaz pentru locuințe

22 Sept. 2022, 14:20
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2022, 14:20 // Actual //  MD Bani

Din cauza scumpirilor la gaz din ultima perioadă, suntem nevoiți să facem economii la majoritatea serviciilor ce țin de apă caldă, pregătirea bucatelor, iar în viitorul apropiat și încălzirea locuinței, întrucât se apropie perioada rece a anului. Astfel, alegerea unor centrale termice pe gaz economice este o sarcină deloc ușoară pentru majoritatea.

În plus, să nu uităm de faptul că pentru a putea intra în posesia acestora, e nevoie să scoatem din buzunare o sumă oarecare de bani. Și în astfel de cazuri, un credit pentru nevoi personale rapid te poate ajuta să intri cât mai rapid în posesia cazanului potrivit.

Și acum, să vedem care totuși sunt cele mai economice centrale termice pe gaz pentru locuințe.

  1. Ariston

Dacă vorbim de calitate, tehnologie inovativă, dar și o economie destul de bună, Ariston este fără îndoială o alegere bună. Este o companie respectată de centrale termice care fabrică soluții ușor de utilizat, de încălzire a temperaturii și apei, de mai bine de 50 de ani. Ba mai mult, e considerată una dintre cele mai importante mărci din lume în industria de încălzire a apei. Aceste centrale termice pe gaz nu sunt recomandate doar de experți și ingineri, ci și de o gamă largă de clienți din mai multe țări.

  1. Viessmann

Sunt printre cele mai eficiente și economice centrale pe gaz disponibile nu numai la noi, ci și în întreaga lume. Majoritatea au prețuri atractive în comparație cu alte cazane disponibile în Republica Moldova. Chiar dacă mulți au impresia că Viessmann sunt doar niște centrale ieftine, în realitate nu este chiar așa. Își permit așa prețuri accesibile, deoarece majoritatea componentelor și le produc singuri.

  1. Vaillant

Acestea sunt niște centrale termice pe gaz, cu motor german, calitate extrem de bună, garanții fantastice și ingineri proprii dedicați relațiilor cu clienții, dacă este necesar.  Este o companie care produce cazanele cu cea mai mare rată de încălzire de pe piața europeană, întrucât, chiar dacă este un brand german, piesele pot fi disponibile și la noi în Republica Moldova, iar prețurile sunt destul de accesibile. Însă, dacă nu reușești să achiziționezi unul, un credit online este rezolvarea!

  1. Immergas

Este considerat unul dintre cei mai mari producători de centrale din Europa, dar și unul dintre cele mai economice cazane. Sunt pe piața de mai bine de 50 de ani și au produs până în prezent peste 5 milioane de cazane, cu o capacitate de producție de 300.0000 de cazane pe an. Oferă o eficiență de peste 96,6%, crescând economiile la energie.

  1. Ferolli

Este un brand de centrale termice pe gaz cu un control complet și autonom asupra calității produselor sale și asupra livrării și relațiilor post-vânzare cu clienții.  Compania se mândrește cu eficiență, accesibilitate și fiabilitate și fabrică intern centrale la prețuri democratice încă de la înființarea sa în Verona, Italia.

Așadar, îți recomandăm să analizezi atent raporturile calitate-preț, pentru ca ulterior să poți alege o centrală termică pe gaz economică și eficientă pentru locuința ta. Ai libertate în această alegere, întrucât, în mare parte, totul depinde de bugetul tău. Iar dacă întâmpini probleme în achiziționarea acestuia, Zoom Credit îți oferă un credit rapid cu buletinul, potrivit ție și necesităților tale.

P.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 13:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 13:48 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

BERD dezminte informațiile că Portului Internațional Liber Giurgiulești, că acesta ar putea fi cedat unei companii ucrainene via România.

„Obiectivul strategic al BERD rămâne să găsească un investitor de renume care să dezvolte Portul Internațional Liber Giurgilesi la întregul său potențial pe termen mediu și lung. În acest context, purtăm consultări intense cu autoritățile moldovenești cu privire la viitorul portului, inclusiv în continuare investiții și dezvoltare în zonă”, se arată în informația BERD.

Premierul român, Marcel Ciolacu declara la sfârșitul lunii septembrie 2023, că România intenționează să cumpere Portul Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova. Această decizie survine în contextul unui scandal de proprietate și legalitate, în care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a preluat portul în urma unor acuzații de escrocherii la adresa fostului său angajat, Thomas Moser. Este vorba de delapidarea averii străine de către foști factori de decizie în cadrul companiei Bemol.

Sechestru și dosar penal

În iunie 2022, a apărut informația că, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), judecătorul de instrucție a impus sechestru în sumă ce depășește 150 milioane lei pe active care formează capitalul social al companiei Danube Logistics, care gestionează Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Mathias von Tucher, directorul Danube Logistics SRL, a calificat acest sechestru drept „o expropriere a BERD-ului”. Potrivit Procuraturii, cauza penală datează din 2020 și vizează delapidarea averii străine de către foști factori de decizie din compania Bemol „și ține de acțiuni pretins ilegale care au stat la baza preluării gestionării portului”.

„Drept rezultat al investigațiilor, în iunie 2022, o persoană cu rol de factor de decizie a fost pusă sub învinuire de către procurorii PCCOCS, persoană care pe parcursul urmăririi penale se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, preciza Procuratura.

Este vorba de Thomas Moser, care a fost până în mai 2021 beneficiar final al Danube Logistics, operatorul PILG, administrată de el până în 2019.

Fostul angajat BERD Thomas Moser, pus sub învinuire

Fostul administrator Thomas Moser, care s-a aflat la cârma portului Giurgiulești până în anul 2021 a fost pus sub învinuire de către procurorii PCCOCS  în vara anului 2022, fiind acuzat de delapidarea averii străine. Ultima dată acesta se afla în Austria.

Conflictul de la Portul Giurgiulești a apărut atunci când Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu sediul în Londra, a preluat Portul Internațional Giurgiulești în mai 2021, de la Thomas Moser, un fost bancher BERD care era administratorul portului și odată devenind proprietarul acestuia, a fost implicat într-o dispută juridică cu proprietarul inițial din Azerbaijan Rafig Aliyev.

Aliyev, prin intermediul companiei sale Bemol, care este un important operator de stații PECO din Moldova, se judecă cu BERD în instanțele civile din Moldova. El a făcut, de asemenea, acuzații penale pentru infracțiunile de fals împotriva avocaților și altor agenți ai băncii, precum și împotriva lui Moser, acuzândul de delapidare. Ambele cazuri sunt investigate de procurorii din Moldova.

Portul Giurgiulești cumpărat cu 344 de dolari și vândut cu 1000 de euro

La mijlocul anului 2020, a devenit evident că BERD poate pierde controlul asupra PILG și era în căutare de soluții pentru a evita un astfel de scenariu. Una dintre aceste soluții a fost controversata modificare în regim de urgență a legislației privind spălarea banilor – proiect promovat în iulie 2020 de Guvernul Chicu pentru a ajuta BERD.

Atunci documentul în final nu a mai ajuns a fi votat în lectură finală, din cauza scandalului iscat. În circumstanțele create, BERD, împreună cu administrația Danube Logistics, avocați și alte persoane au încercat să identifice noi soluții. Una dintre acestea era preluarea de către BERD a controlului asupra grupului Danube Logistics.

Începând cu 2014, au fost inițiate mai multe procese cu referire la portul Giurgiulești și împotriva lui Thomas Moser, care la acea perioadă era mandatar împuternicit al grupului de firme Bemol Retail SRL, Bemol Refinery SRL, Danube Logistics SRL și, în același timp, era administrator al Bemol Retail SRL. În cadrul proceselor a fost solicitată recuperarea daunelor cauzate de fraudă în perioada de administrare a companiei Bemol Retail SRL și în legătură cu tranzacția de vânzare cumpărare, în urma căreia Thomas Moser s-a declarat în 2011 proprietarul operatorului portul Giurgiulești, suma tranzacției fiind de doar 344 de dolari SUA.

La 19 mai 2021, BERD a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că pe data de 7 mai 2021 a achiziționat grupul de companii Danube Logistics, devenind astfel singurul beneficiar final al operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG). Totodată, BERD nu a comunicat detalii privind forma juridică și suma tranzacției. Din registrul oficial al întreprinderilor din Cipru, aflăm că într-adevăr pe data de 7 mai 2021, BERD a devenit noul proprietar al companiei Thomo Invest Ltd, iar suma tranzacției a constituit 1000 de Euro.

Astfel, BERD a cumpărat cu 1000 de Euro un obiectiv economic de importanță strategică națională, în care până la moment s-au investit peste 50 de milioane de Euro.

Anunțul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind achiziția grupului de companii Danube Logistics, devenind astfel unicul beneficiar final al operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), a provocat mai multe reacții negative din partea specialiștilor și a politicienilor, care însă au fost mult mai anemice în comparație cu alte cazuri asemănătoare. Totodată, nu a comentat în niciun fel acuzațiile că folosește scheme cu offshor-uri și operează în acest caz de o manieră netransparentă și practic ilegală, ignorând vădit Guvernul și autoritățile Republicii Moldova.

Tranzacția a avut loc în timp ce acțiunile Danube Logistics SRL se află sub sechestru judiciar în vederea executării hotărârii judecătorești definitive și cu încălcarea obligațiilor impuse de Acordul Investițional, care prevede acceptul obligatoriu al Guvernului Republicii Moldova pentru orice tranzacție de înstrăinare a portului sau a cotelor părți ale acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău