Să încheiem săptămâna de muncă cultural! Cinci evenimente de la care să nu lipsești vineri, 23 septembrie

evenimente37
Foto: Matthew Henry

Știm că îți place ziua de vineri și știm cât de mult îți plac și evenimentele pe care ți le sugerăm pentru a petrece timpul frumos. Din acest motiv, îți prezentăm câteva dintre evenimentele culturale care vor fi organizate vineri, 23 septembrie.

Arhiva Activă

În cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, la cinematograful Odeon, începând cu ora 11.00, vor fi proiectate şapte titluri, alese dintr-o serie de scurtmetraje digitalizate. Acestea au fost selectate de către Gabriela Filippi, Andrei Rus și Ana Szel și sunt filme realizate în perioada 1967-1983.

Proiecţia se adresează în special studenţilor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dar este deschisă şi publicului larg.

Sursă foto: Zilele Filmului Românesc la Chișinău/Facebook
Blind Date with a Book

Vino mâine, 23 septembrie, începând cu ora 10.00, la Tucano Coffee Brazil (str. Alexandru cel Bun 91/a) la o întâlnire „pe întuneric” cu o carte. Cărțile vor fi împachetate astfel încât să nu dezvăluie titlul și autorul, ci doar câteva cuvinte cheie care sugerează ce se ascunde dincolo de ambalaj.

Toate cărțile prezente în cadrul evenimentului vor fi la preț promoțional.

Sursă foto: Tucano Coffee Moldova/Facebook
Workshop Creare de portofolii – artele spectacolului

Începând cu ora 10.00, la ARTCOR Chișinău va avea loc un workshop de Creare de portofolii – artele spectacolului, susținut de jurnalistul și criticul de teatru Florin Ghioca, fotograf și PR al Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București.

Sursă foto: Florin Ghioca – Theatre Photographer/Facebook
Queer Café: New Exhibition „URBAN CATS” by Alex Vengher

Vino la Muzeul Zemstvei (str. Alexei Şciusev 103), la ora 18.00, la expoziția de debut „Urban Cats” a fotografului Alexandru Vengher, organizată de Queer Café.

Sursă foto: Queer Café/Facebook
Spectacolul „Labirint”

Mâine, 23 septembrie, la ora 19.00, la Teatrul Geneza Art, va fi prezentată comedia „Labirint”, un spectacol despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, în regia Danielei Burlaca.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile personajului TY, poet și profesor universitar, ce reinterpretează mitul unui Don Juan modern, fascinat de varietatea personalităților feminine. Eroul se trezește implicat în trei scenarii, ușor absurde: reușește să lase gravide trei femei: Jen – prietena sa oficială, Maureen – vecina sa și Becca – studenta sa. Pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, TY realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc și de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire.

Sursă foto: Teatru Geneza Art/Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente