Chișinăul condamnă planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate

Chișinău condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. „Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată într-o declarație a ministrului de externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

Foto: UNIMEDIA

„Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate.

Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se arată în declarație.

Ieri presa rusă anunța că referendumul privind alipirea așa-zisei Republici Populare Lugansk (LPR) la Rusia va avea loc în perioada 23-27 septembrie. Și șeful administrației regionale Herson, susținut de ruși, Vladimir Saldo, a anunțat că între 23 și 27 septembrie va avea loc un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia.

Mai târziu, autoritățile pro ruse din regiunea Zaporojie au anunțat că vor organiza un referendum. Gestul a urmat altor trei anunțuri identice făcute în cursul zilei de ieri de către liderii separatiști din Donețk, Lugansk, Herson.


Pub