(doc) Judecătoria Centru redistribuie peste 2 mii de dosare, aflate în gestiunea a 6 magistrați, către alții: Aceștia nu-și mai pot îndeplini atribuțiile. 4, respinși de Sandu

Dosarele a 6 magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, vor fi redistribuite. Este vorba despre Pruteanu Taisia, Panfil Cristina, Crigan Dragoș, Ciubotaru Lorina, Sanduță Victoria, Vasilache Serafim. 4 dintre aceștia au fost respinși de Maia Sandu pentru a fi numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Foto: GettyImages

Potrivit anunțului făcut de Judecătorie, 2057 de cauze civile vor fi distribuie la 41 de judecători în funcție.

„Vă aducem la cunoștința dvs că dosarele aflate în examinarea judecătorilor Pruteanu Taisia, Panfil Cristina, Crigan Dragoș, Ciubotaru Lorina, Sanduță Victoria, Vasilache Serafim vor fi redistribuite pentru examinare altor judecători.

De asemenea, vă aducem la cunoștință că vor fi redistribuite 2057 de cauze civile la 41 de judecători în funcție”, se arată în anunț.

Potrivit unui demers, decizia a fost luată întrucât au expirat împuternicirile magistraților.


Șefa statului, Maia Sandu, a respins candidaturile a 13 magistrați, propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Documentul a fost publicat pe Facebook de avocatul Vadim Vieru care s-a arătat indignat de această decizie. Solicitată de UNIMEDIA, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției a confirmat că președinta a trimis CSM un demers la acest subiect.


Pub