La inițiativa lui Ilan Șor, în toate magazinele sociale, pâinea costă 1 leu

Pâinea care costă un leu sau mai ieftină cu peste 70% a ajuns în toate magazinele sociale din țară, din rețeaua „Merișor”. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost redus prețul pâinii.

Foto: partidulsor.md

Ilan Șor salută decizia luată de către reprezentanții magazinelor sociale, de a sprijinii oamenii, în contextul crizelor și scumpirilor fără precedent, provocate de actuala guvernare.

„PAS și Maia Sandu au condamnat poporul Moldovei la sărăcie și foame. Acești cinici le oferă oamenilor circ și show-uri televizate, în loc de pâine. Acest dezmăț nu mai poate fi tolerat. Noi nu putem sta deoparte și urmări această bătaie de joc. Din acest motiv, organizăm proteste, pentru a da jos cât mai curând această guvernare și la sigur vom învinge. Până atunci, însă, oamenii trebuie să aibă ce pune pe masă. Am fost și vom fi de partea cetățenilor aflați la nevoie. Mă bucur că rețeaua de magazine sociale, „Merișor”, proiect lansat la inițiativa mea, a decis să vină din nou în ajutor. Pâinea, alimentul de bază care este de nelipsit de pe masa oamenilor, poate fi cumpărată în toate magazinele sociale din țară cu doar 1 leu. Acesta este un ajutor foarte important pentru oameni, mai ales în aceste momente grele, când prețurile cresc ca pe drojdii, de la o zi la alta”, este mesajul transmis de Ilan Șor.

Inițial, pâinea la cel mai mic preț de pe piață a apărut în magazinele sociale din Chișinău, iar acum poate fi găsită în toată țara. Oamenii se înghesuie să cumpere pâine mai ieftină și spun că magazinele sociale sunt o salvare pe timp de criză.


„Mulțumim tuturor celor care se gândesc la oameni și au ieftinit pâinea. Cu banii economisiți cumpărăm alte produse, ca să avem ce le pune copiilor pe masă. Altfel, nu știu ce am fi făcut. Nu știu la ce se gândesc cei care majorează prețurile. Chiar cu totul își bat joc de oameni”, a spus o femeie.

„Dacă nu ar fi magazinele sociale, am fi murit de foame. În celelalte magazine nici nu îndrăznesc să intru, acolo totul este foarte scump. O pâine costă de la 10 lei în sus. Despre celelalte alimente nici nu mai vorbesc. Cum să trăiești cu pensiile mici pe care le avem majoritatea bătrânilor? Am muncit o viață ca să ce, să mor de foame?”, și-a exprimat mâhnirea o pensionară.

„Bandiții de la putere trebuie dați jos! Ajunge atâta bătaie de joc, cât mai poate îndura norodul acesta? Deputații de la PAS își majorează leafa ori de câte ori au chef, e clar că pe ei nu-i afectează scumpirile, că vor avea din ce trăi. Dar noi, norodul, ce să facem? Bogdaproste că sunt magazinele acestea sociale, de unde putem cumpăra pâine și alte produse, după buzunarele noastre”, a spus o altă femeie.


Administratorii rețelei „Merișor” susțin că aceasta este cea de a doua reducere substanțială a prețului pâinii, operată de reprezentanții magazinelor sociale.

„Din 25 iulie, pâinea a fost vândută cu doar doi lei. Acum, în condițiile în care prețurile și mai mult la toate produsele și serviciile, am decis să reducem prețul acestui produs de bază cu peste 70%, mai exact până la un leu. Periodic, avem oferte tentante pentru beneficiarii magazinelor noastre. De exemplu, în preajma sărbătorilor pascale, oferim reduceri mari la cele mai importante produse pe care le procură oamenii în această perioadă”, a afirmat un reprezentant al rețelei „Merișor”.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, în Orhei, pe vremea când era primar al acestei localități. Pe parcurs, programul a fost extins continuu, iar în prezent, activează aproximativ 140 de astfel de magazine, dintre care aproape 100 sunt mobile, iar restul - în jur de 50 sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în momentul de față, la aproximativ 500 de mii de persoane. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.



// console.log('no ads situation')