„- Ia pune, fa, câte un coniac, de ziua ta. - Acuș, să fac niște bani”. Povestea Ritei, o prostituată care își lasă copiii acasă și iese „la muncă" în stradă

Mama a doi copilași, de 11 și 4 ani, își câștigă existența vânzându-și corpul. Este povestea unei femei, de 36 ani, care a decis să se prostituieze, inițial în Turcia, revenind apoi în țară. „Despre fetele care ajung în Turcia să se prostitueze poți spune că trec prin toate chinurile iadului. Acolo nu-i că îți poți alege clientul sau că poți să iei doi-trei clienți și te poți duce acasă. Nu…acolo poți să ai și 10…și 20 de clienți pe zi... asta-i strașnic”, a relatat aceasta, în cadrul unui nou reportaj pentru sanatate.info, despre „Lucrătoarele sexului în Moldova.

Foto: sănatate.md

Rita, omagiata din această noapte, are aproape 36 de ani. Încălțată cu niște pantofi negri, de lac, pe tocuri înalte, cu o rochie scurtă care are o trenă din stofă transparentă, se apropie de noi și fiind într-o stare vizibilă de ebrietate. Vorbește tare și le îmbrățișează pe celelalte.

- Feteloooor, peste 22 de minute este ziua mea, spune ea când ajunge lângă noi, făcând și o piruetă neîndemânatică.

- Ian pune, fa, câte un coniac, dacă îi ziua ta, îi zice Maria, care stă cu o sticlă cu bere în mână.

- Am rămas numai cu 20 de lei în geantă. Ian dați-mi să fac niște bani, li se adresează ea. Iaca amuș îmi ridic țâțele și fac niște bani de un coniac.

Apoi face vreo doi pași mai aproape de torentul de mașini care trec pe lângă ea și se întoarce cu fața spre farurile aprinse care o învăluie în lumină și care tot trec pe lângă ea ignorând-o. Își apucă mai întâi sânii cu ambele mâini și îi ridică amuzată, apoi apucă de trena rochiei transparente și o ridică în sus, dezgolindu-și picioarele până mai sus de genunchi. Câțiva șoferi care trec pe alături o claxonează.

 Cu doi ani în urmă i-am cumpărat un buchet de flori și i-am luat o jucărie de pluș, îmi spune Maria, colega sa. Anul ista nu i-am pregătit nimic. Nu s-a purtat frumos. Ea lucrează „pe trasă” de cinci ani. A lucrat mai întâi în Turcia, apoi în zona gării de trenuri și acum aici. Are doi copii, de 11 și 4 ani.

Elena, fotografa redacției, încearcă să le fotografieze, căutând un unghi din care să nu li se vadă fețele. Stând în genunchi, tot încearcă să fotografieze picioarele Ritei pe fundalul mașinilor care trec pe alături. Încep să se agite în jurul Elenei, făcându-și griji că ea stă cu genunchii în mormanele de praf și mucuri de țigară de pe jos, murdărindu-se.

- Lăsați-o fetelor, că acesta-i lucrul ei. Ea tot face banii stând în genunchi, doar că oleacă altfel decât noi, spune una și toate încep să râdă în hohote.

În acest timp pe lângă noi trece un grup de bărbați și femei care au încetinit pasul și se uită curioși la scena cu fotograful și Rita care îi pozează.

- U nas fotosesia, mî ne prostitutki (noi avem o sesiune foto, nu suntem prostituate), le spune Rita și începe să-i pozeze Elenei demonstrativ ca pe podium, amuzându-se de scena de film pe care și-a înscenat-o, dar și de reacția celor din grupul care ne-a depășit și tot priveau în urmă.

- Iaca, Elena o fotografiază pe a noastră, o s-o pună undeva pe internet sau în revistă și toți o să întrebe unde să o găsească pe Rita noastră? Iaca atunci o să aibă ea clienți, comentează una din fetele din semicerc.

În așteptarea clienților, se distrează glumind pe seama noastră și a Ritei, care spune că are nevoie urgent, de un client, pentru că, până la ziua ei, au rămas câteva minute, iar ea le-a promis fetelor câte un pahar cu coniac.

 Gata, fetelor, Rita are un client, spune una din ele la un moment dat. Tocmai a urcat în microbuz și…ia uitați-vă, încă la volan a urcat, continuă ea.

- Înseamnă că îi un client mai vechi pe care îl cunoaște, îi răspunde o fată de lângă ea. Acuș începe lucrul. Ei, las-o să facă bani și să ne pună un coniac, că-i ziua ei, dar mai bine le-ar cumpăra copiilor ei un tort și o sticlă cu apă...

Când au nevoie de o pauză, ele traversează strada și intră în barul de pe teritoriul pieței angro, care este deschis la orice oră de zi sau noapte. Zona în care ele „lucrează” este destul de activă noaptea.

- Fetelooooor, dați să vă povestesc ce am pățit. Unul dintre clienții care a plătit pentru sex mi-a cumpărat și chiloțeii pe care îi aveam pe mine. Am lucrat după aceea toată ziua fără chiloți, îmbrăcată doar cu pantaloni scurți. Iaca sunt așa clienți care adună chiloți de-ai noștri. Fetișiști aiuriți.

Poveștile lor sunt întrerupte la un moment dat de Rita, care se apropie de noi ținându-se de fiecare microbuz pe lângă care trece.

- Rita, ai lucrat? Ai făcut bani?, o întreabă imediat „colegele”.

- M-am îmbătat... M-am îmbătat... Îs beată... Cât e ora? Deja este ziua mea? Eu deja-s beată. Cât îi ora - întreabă ea, abia bâiguind cuvintele.

- Îi 12.00. La mulți aaaaani, strigă cea de lângă ea.

- Vină, fa, măcar să te pup, să te felicit…

Se ridică fiecare de pe la locurile lor, ies de pe după microbuze și se apropie de Rita, îmbrățișând-o și pupând-o pe obraji.

Citește continuare pe sanatate.info


Pub