image
Sursa foto: border.gov.md

VIDEO // Un moldovean a încercat să scoată din țară 2.000 de pachete de țigări; Unde le-a ascuns

Polițiștii de frontieră au dat în vileag planul unui moldovean de a transporta ilegal din Republica Moldova 2.000 de pachete de țigări.

Cazul a fost înregistrat azi dimineață, 20 septembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, ca urmare a valorificării unei informații operative.

Ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest au stabilit că în regiunea de vest a Republicii Moldova, un grup de persoane a organizat o schemă frauduloasă de trecere prin contrabandă a produselor de tutungerie, cu evitarea controlului vamal.

Totodată, au stabilit metoda de lucru a persoanelor implicate, fiecare având rolul său bine determinat, care se manifestă în organizarea lucrului, achiziționarea și transportarea nemijlocită a țigărilor cu suportul mijloacelor de transport reutilate cu locuri special amenajate în caroserie.

În rezultat, astăzi, pe sensul de ieșire din Moldova s-a apropiat la linia de control unitatea de transport de model Volkswagen Pasat, înmatriculată în România, care figura în cercetările efectuate.

Angajații Secției investigații speciale cu suportul polițiștilor de frontieră și vameșilor din PTF Sculeni au supus controlului amănunțit automobilul vizat.

Polițiștii au găsit 2.000 de pachete de țigări, cu timbru de acciz autohton, în locuri special amenajate în caroseria automobilului.

Șoferul este un bărbat de 35 de ani cu dublă cetățenie (RM/RO).

border.gov.mdborder.gov.md

În prezent, echipa de control comun întreprinde acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: