image
Sursa foto: Profimedia

Real Madrid s-a pregătit de o suspendare de 3 ani din Champions League! Planul "galacticilor"

Proiectul inițiat de Florentino Perez, Superliga Europei, a fost un eșec total, iar consecințele pentru clubul Real Madrid încă sunt posibile.

Un proces între UEFA și campioana Spaniei este în aceste momente în desfășurare, iar în cazul în care forul continental o să aibă câștig de cauză, participarea madrilenilor în Champions League ar putea fi interzisă pentru trei sezoane.

Conducătorii grupării "galactice" sunt pregătiți pentru orice scenariu, anunță presa din Spania. Madrilenii au pregătit 780 de milioane de euro în cazul suspendării din Liga Campionilor, cu care vor acoperi bugetul pentru 3 stagiuni.

Astfel, riscurile de un colaps financiar sunt inexistente, iar clubul poate sta fără griji în "războiul" cu cei de la UEFA.

Proiectul Superligii Europei a eșuat în cele din urmă, însă Javier Tebas, președintele La Liga, a făcut o dezvăluire care îi pune din nou pe jar pe cei de la UEFA.

Concret, Tebas a anunțat că Florentino Perez nu va renunța prea ușor la ceea ce și-a propus și intenționează să excludă echipele din Premier League, după ce englezii au fost primii care s-au retras din planul președintelui "galacticilor".

"Acest proiect e mai mult al lui Florentino, el este ambițios. Nu pierde niciodată, mereu găsește ceva nou. Acum echipele din Premier League nu vor avea loc în această competiție.

Va fi o competiție și împotriva lor, nu doar UEFA sau FIFA. Dar Superliga va eșua din nou, pentru că guvernele s-au poziționat o dată. Și o vor face din nou", a spus Tebas, potrivit AS.com.

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt formațiile care au rămas fidele conceptului Superligii, fiind de asemenea și printre echipele fondatoare.

Președinții acestor cluburi au căutat să reformeze regulile competiției pe care o propun, iar conform presei din Franța acestea sunt schimbările.

fără echipe care să partipe permanent

calificarea se obține pe baza rezultatelor din competițiile interne

20 de locuri, fiecare ligă are șansa să participe după mai multe meciuri de calificare

a două ligă formată din 20 de echipe

număr redus de meciuri

Marile cluburi ale Europei sunt de părere că UEFA și conexiunile acestora profită prea mult de pe urma lor. În consecință, s-au pus bazele unei competiții independente, din care să aibă de câștigat doar cluburile, cu jucătorii și fanii lor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: