image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Ex-avocatul Igor Popa, găsit vinovat pentru calomnierea lui Vladimir Filat; Ce a declarat despre fostul său client

Igor Popa, avocatul căruia i-a fost retrasă licența, a fost găsit vinovat de calomnierea fostului său client Vladimir Filat, scrie Bizlaw. Și asta după ce a făcut mai multe declarații despre acesta în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Popa l-a numit atunci pe Filat „bandit, corupt, hoț, etc”.

Un an în urmă Igor Popa a fost sancționat contravențional pentru calomnie, adică răspândirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană și sancționat cu amendă în valoare de 75 de unități convenționale.

Acesta a depus o contestație în instanța de judecătată, iar magistrații de la Judecătoria Chișinău Sediul Ciocana l-au găsit vinovat de calomnierea fostului său client, dar au încetat procesul contravențional din motivul expirării termenului de prescripție. Magistrații au respins argumentele avocatului lui Popa care a insistat că toate declarațiile făcute de acesta în cadrul emisiunii au fost ”judecăți de valoare”.

Recent, hotărârea a fost menținută fără modificări și de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău.

La sfârșitul anului 2020 Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența lui Igor Popa. Acesta a contestat decizia în instanță, dar judecătorii nu s-au expus deocamdată asupra cauzei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: