S-a pornit în Dubai cu circa 44 mii dolari nedeclarați: Ce a spus femeia din Armenia polițiștilor de frontieră

O femeie, în vârstă de 31 de ani, din Armenia a încercat să scoată ilegal din țară 43 800 dolari americani. Aceasta se îndrepta spre Istanbul, ulterior Dubai, fiind depistată la Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul controlului de securitate.

Foto: colaj

Ieri, 19 septembrie 2022, la ora 19:00 s-au prezentat pasagerii cursei Chișinău-Istanbul-Dubai. Astfel, în timpul controlului de securitate, prin procesarea datelor și prelevării imaginilor, în unul din bagajele de mână au fost observate obiecte asemănătoare cu bancnote.

Ca urmare, funcționarii vamali în comun cu polițiștii de frontieră au purces la examinarea bagajului, fiind depistate mijloace bănești în valoare de 43 800 dolari americani. Banii nu au fost declarați organului vamal, conform prevederilor legislației în vigoare.

În declarații, pasagera a comunicat că nu ar fi cunoscut metoda și procedura de scoatere a mijloacelor financiare din Republica Moldova.

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

  


Pub