(video) Moldova s-a împrumutat cu 300 mil. euro de la BERD ca să procure gaz. Spînu: Condiția e să nu cumpărăm de la Gazprom

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, susține că din creditul împrumutat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare de 300 de milioane de euro, Republica Moldova nu poate procura gaz de la Gazprom. „Pentru a cheltui banii din creditul BERD au fost preselectate 7 companii de la care poate fi procurat gaz natural la preț de piață, dar printre acestea nu este Gazprom, a declarat Spînu la Secretele Puterii de la JurnalTV

Foto: UNIMEDIA

„La preț de piață cred că avem mai multe surse de unde cumpăra. Mai mult decât atât, spuneam de acel credit de la BERD de 300 de milioane care ne-ar ajuta să trecem peste această perioadă.

În acel proces s-a făcut o precalificare care au fost selectat de la 7 companii de la care BERD acceptă să se cumpere gaz printre acelea 7 companii nu este Gazprom.

Din banii dela BERD nu putem să cumpăram gaz de la Gazprom, dar vom cumpăra gaz dar din alte surse”, a menționat Spînu.


Amintim că, Parlamentul de la Chișinău a ratificat un acord de împrumut între R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru proiectul „Securitatea furnizării gazelor naturale”. Împrumutul, în valoare totală de 300 de milioane de euro, ar ajuta Moldova să-și asigure rezerve de gaze naturale și să compenseze posibilele întreruperi ale livrărilor.


Pub