Vom fi sau nu deconectați după 1 octombrie? Spînu: Sunt obișnuit ca Gazprom să ofere răspunsuri în ultima zi sau chiar oră

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, spune că deși a rămas foarte puțin timp până la sfârșitul lunii septembrie, încă nu are un răspuns clar de la Gazprom, dacă va fi sau nu prelungit contractul de livrare a gazelor, după 1 octombrie. „Eu deja sunt obișnuit ca Gazprom să ofere răspunsuri în ultima zi sau chiar în ultimele ore, când expiră un contract”, a precizat Spînu, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la JurnalTV.

Foto: Gazprom

„Ați avut vreo discuție cu domnul Ceban după deplasarea de la Formului Gazelor”, a fost întrebat ministrul Andrei Spînu.

„Mâine am planificată o discuție”, a menționat acesta.

„Cred că prima întrebare pe care i-o veți pune este dacă se respectă sau nu contractul după 1 octombrie?”

„Evident, dar trebuie să recunosc că am avut discuții și la telefon și problema mare este incertitudinea. Eu deja sunt obișnuit ca Gazprom să ofere răspunsuri în ultima zi sau chiar în ultimele ore, când expiră un contract”, a precizat Spînu.

„Nu cred că vom fi deconectați până la 30 septembrie și da, cred că pe 29-30 septembrie vom avea mai multă claritate”, a mai adăugat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.



Pub