Echipa Partidului „Șor” continuă să repare drumurile din satele din raionul Orhei

Comunele și satele din raionul Orhei prind și mai multă culoare. Printre acestea este și comuna Morozeni, care include satul cu aceeași denumire și Breanova. Un drum important din Morozeni, care leagă centrul localității de mai multe obiective cum ar fi școala, grădinița și punctul medical, este în plină renovare. Reparația acestei artere este un obiectiv inclus în Strategia de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”.

Foto: partidulsor.md

Oamenii sunt foarte bucuroși că localitatea lor se schimbă de la o zi la alta.

„Anterior, era foarte urât la Morozeni. Acum, de când avem un nou primar, lucrurile se schimbă în bine pe zi ce trece. Era greu de circulat pe acest drum. Putem ajunge și la salvare rapid. Am așteptat foarte mulți ani ca acest drum să fie renovat”, a spus o pensionară.

„Până nu demult, drumult era plin de glod și gropi, că abia ne deplasam. Demult trebuia reparat. Ne bucurăm că în sfârșit situația se schimbă”, a spus o altă femeie.

„Este foarte frumos acum la noi. Și copiii se miră când merg la școală și spun că este foarte frumos! Ajung mai ușor la școală. Și bătrânii circulă mai ușor”, a spus o altă locuitoare a satului.

Primarul comunei Morozeni, Igor Țurcan, se arată mândru că localitatea sa se dezvoltă.

„Până recent, centrul satului era lăsat de izbeliște, de acum încolo va arăta altfel, așa cum trebuie. Sunt fericit că localnicii sunt bucuroși”, a spus primarul Igor Țurcan.


Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, pentru modernizarea comunei Morozeni au fost alocați 600 de mii de lei din bugetul raional. Restul banilor au venit din partea sponsorilor identificați de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor.

„Comuna Zorile este a doua localitate care se modernizează conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027. În prezent, au loc lucrări de asfaltare a drumului, montarea pavajului, construcția unei estrade de vară, schimbarea fațadei Casei de Cultură, construirea unui teren de joacă și a căii de acces spre acesta. Centrul satului va fi complet renovat. Totodată, în prezent, în plin proces de renovare este și un drum principal din satul Breanova din comună, unde vor fi investiții de trei milioane de lei. Renovarea localităților din raionul Orhei este posibilă datorită implicării lui Ilan Șor ”, a precizat Dinu Țurcanu.


În context, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, susține că are o satisfacție enormă atunci când promisiunile făcute de echipa sa sunt îndeplinite și asta îl ambiționează să-și dorească să realizeze mai mult pentru toate localitățile administrate de primarii Partidului „Șor”, dar și pentru celelalte localități din țară.


„În ciuda tuturor piedicilor care ni se pun, echipa Partidului „Șor” face tot ce-i stă în putință pentru a le asigura oamenilor confort și bunăstare. Sunt mândru că încă o localitate se schimbă la față, că vârstnicii și copiii nu vor mai fi nevoiți să meargă prin noroi și vor ajunge cu ușurință la destinație. Un drumul renovat ne desparte de trecut și ne oferă șansa unui viitor luminos. Dar, cel mai important, drumul bun de la Morozeni, dar și din celelalte localități ne leagă de noi și noi realizări care vor urma de acum înainte. Le urez localnicilor multă sănătate și să se bucure de el”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „Șor” își propune ca, în 2022, să modernizeze următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion. Implementarea acestei strategii a demarat în comuna Zorile, acolo unde a fost asfaltată o porțiune importantă de drum, a fost amenajat un parc și construită o estradă, unde atât copiii, cât și vârstnicii au posibilitatea să petreacă timp liber de calitate, alături de cei dragi. Anterior, tot în comuna Zorile, echipa Partidului „Șor” a adus lumina pe străzi și a construit terenuri de joacă pentru copii.



// console.log('no ads situation')