Igor Dodon: În timp ce Maia Sandu face planuri, în avion, cu secretarul NATO, Armata Națională face exerciții în comun cu soldați NATO. Ce facem cu neutralitatea?

Fostul șef al statului consideră că „puterea PAS demonstrează că are un vector spre aderarea la interesele NATO”. „În timp ce Maia Sandu se întreține în avion și face planuri cu secretarul general NATO, armata națională face exerciții militare în comun cu soldați NATO, dar ce facem cu neutralitatea din Constituție?”, se întreabă Igor Dodon.

Foto: FB

„În timp ce Maia Sandu se întreține în avion și face planuri cu secretarul general NATO, armata națională face exerciții militare în comun cu soldați NATO (ai României și SUA) pe teritoriul Republicii Moldova.

Vectorul puterii PAS de la Chișinău este clar - aderarea la interesele acestei structuri militare.

Dar ce facem cu neutralitatea stipulată în Constituție și ce facem cu voința poporului, care vrea pace, și nu riscuri de război din cauza ambițiilor Maiei Sandu și a stăpânilor ei de peste ocean?”, a scris Igor Dodon.

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a avut loc ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Scutul de Foc-2022”, la care participă militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din Republica Moldova, militari din România şi Statele Unite ale Americii.

Conform scenariului, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament, inclusiv sisteme de artilerie, și vor fi antrenați în misiuni specifice domeniului de activitate.

„Scutul de Foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022.

Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Între timp, președinta Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, zburând de la Londra împreună cu secretarul general NATO și președintele polonez, în avionul guvernamental al Poloniei.


Pub