Și-a uitat remorca ridicată și a lăsat sate întregi în beznă: Un camion a rupt mai multe fire electrice, la Comrat

Un camion a rupt mai multe fire electrice, după o manevră periculoasă. Incidentul s-a produs luni, 19 septembrie, pe șantierul șoselei de centură a municipiului Comrat.

Foto: Premier Energy

„Manevra periculoasă a unui camion sub LEA-10 kV a condus la ruperea conductoarelor și o întrerupere neprogramată în rețea. 8 posturi de transformare (PT) au rămas fără tensiune în urma unui accident în rețelele electrice, provocat de șoferul unei autobasculante în zona de protecție a LEA. Incidentul s-a produs luni, 19 septembrie, curent, la ora 14:26, pe șantierul șoselei de centură a municipiului Comrat.

Fără a se asigura că respectă distanța minim admisibilă până la zona de protecție a liniei electrice aeriene (LEA) cu nivelul de tensiune de 10 kV, șoferul autobasculantei s-a deplasat cu bena ridicată pe sub conductoarele aflate sub tensiune pe care le-a agățat și le-a rupt. În rezultatul acestei manevre periculoase soldate cu deteriorarea tuturor celor 3 conductoare a LEA, au rămas fără tensiune 8 PT.

Linia dată s-a deconectat automat, iar la fața locului s-a deplasat o formațiune de intervenție operativă care a demarat lucrările necesare de remediere a consecințelor accidentului. Către orele 22.53 au fost restabilite conductoarele deteriorate și repus serviciul în lucru. Cazul a fost documentat în vederea sesizării Inspectoratului de poliție pentru atragerea la răspundere a persoanei vinovate și a recuperării prejudiciului cauzat”, informează Premier Energy.


Pub