TikTok și Instagram au un competitor serios. Ce este și ce face BeReal

20 Sept. 2022, 11:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Sept. 2022, 11:27 // Au Bani //  MD Bani

Universul platformelor de socializare, și așa suprapopulat de jucătorii cu vechime, precum Facebook și Twitter, cărora li s-au alăturat ulterior nume precum Instagram și TikTok, are acum o nouă vedetă: BeReal.

Aplicația a fost dezvoltată de un francez, fost angajat GoPro, care face apel la autenticitatea utilizatorilor.

Astfel, BeReal le cere celor care folosesc platforma să își facă două poze pe zi oriunde s-ar afla, la ore aleatorii, pe care aplicația le anunță prin intermediul unor notificări, conform Guardian.

Odată făcută, însă, fotografia trebuie postată obligatoriu, altfel respectivul utilizator urmând să se afle în imposibilitatea de a vedea ce au postat ceilalți membri ai rețelei.

De asemenea, BeReal se mândrește cu faptul că pe platforma sa nu este nevoie de influenceri, din moment ce toate pozele realizate înfățișează, teoretic, ipostaze mai puțin flatante ale personajelor, din acest punct de vedere poziționându-se în contrast, spre exemplu, cu Instagram.

O altă diferență dintre BeReal și platforme consacrate precum Facebook este și aceea că utilizatorii nu se pot împrieteni cu persoane pe care nu le cunosc.

În schimb, aplicația BeReal „scanează” contactele telefonice ale celor care o folosesc, acestea devenind, automat, prieteni.

Din acest motiv, cea mai populară platformă a momentului promite o experiență fără urmăritori, la care se adaugă faptul că nu este posibilă nici aplicarea filtrelor.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău