Putin, despre conflictul transnistrean și securitatea energetică a Moldovei: „Acționăm în baza propunerii părții moldovenești”

putin
Foto: kremlin.ru

Astăzi, 20 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a primit scrisorile de acreditare a 24 de ambasadori străini nou-veniți, printre care și ambasadorul moldovean în Rusia, Lilian Darii. În timpul discursului său, Putin a descris pe scurt starea relațiilor dintre Moldova și Rusia.

„Suntem convinși că dezvoltarea cooperării dintre Rusia și Moldova, care ne este apropiată din punct de vedere istoric, pe baza principiilor pragmatismului și beneficiilor reciproce, este în interesul fundamental al popoarelor celor două țări. Rusia a fost și continuă să fie garantul reglementării conflictului transnistrean. De altfel, în ceea ce privește securitatea energetică a Republicii Moldova, noi acționăm în strictă conformitate cu toate acordurile care au avut la bază propunerile părții moldovenești”, menționează Putin.

Aceste declarații sunt făcute în contextul în care nu este clar dacă țara noastră va primi gaze naturale din partea Gazprom după 1 noiembrie. Atunci va expira termenul când trebuia să fie efectuat auditul datoriei Moldovagaz față de Gazprom. Andrei Spînu a solicitat ca acest audit să fie amânat până în primăvara anului 2023.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente