În așa-zisele republici populare Donețk și Luhansk vor fi organizate referendumuri pentru aderarea la Rusia. Cele mai importante evenimente din a 209-a zi de război

ucraina 11
Foto: Volodâmâr Zelenski/Telegram

Astăzi este a 209-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În așa-zisele republici populare Donețk și Luhansk vor fi organizate referendumuri pentru aderarea la Rusia. De asemenea, regiunile Herson și Zaporijjea au anunțat despre organizarea referendumurilor pentru aderarea la Rusia. În toate aceste regiuni deja s-a anunțat că votarea va avea loc în perioada 23-27 septembrie.

🟣 Doi civili au fost uciși în urma unui bombardament în satul Hrușivka din regiunea Harkiv. Șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleh Sânehubov, a declarat că armata rusă a bombardat satul. Iar în urma bombardamentelor, două persoane au murit, nouă au fost rănite, inclusiv patru copii.

🟣 Duma de Stat a Rusiei va simplifica obținerea cetățeniei ruse pentru străinii înrolați în armata rusă.

🟣 De asemenea, tot astăzi, 20 septembrie, Duma de Stat a Rusiei a aprobat un proiect de lege care înăsprește pedepsele pentru dezertarea soldaților ruși, deteriorarea proprietății militare, jafuri și insubordonare, dacă acestea sunt comise în timpul mobilizării militare sau a unor situații de luptă.

🟣 Duma se Stat din Rusia a adoptat un proiect de lege care introduce în Codul penal noțiunile de „mobilizare”, „lege marțială” și „timp de război”. Totuși, se specifică faptul că legea care introduce noțiunea de „mobilizare” nu înseamnă „mobilizare generală”.

🟣 Ucraina va primi 5 miliarde de euro ca asistență macrofinanciară suplimentară, în regim de urgență, din partea Consiliului Uniunii Europene.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente