Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal TV

Tânăr, condamnat la 8 ani de închisoare pentru două jafuri

Un tânăr în vârstă de 25 ani a fost condamnat la 8 ani închisoare pentru săvârșirea a două jafuri în Chișinău.

Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat că în martie 2019 a săvârșit două episoade de jaf, care s-au produs la distanță de câteva zile, în centrul capitalei.

În primul caz, i-a sustras în mod deschis unui bărbat telefonul mobil și portofelul în care se aflau 3.454 de lei și toate actele de identitate, aplicând violența asupra acestuia. Incidentul s-a petrecut în scara unui bloc locativ din sectorul Centru al capitalei.

În cel de-al doilea caz, inculpatul, profitând de faptul că victima era în stare de ebrietate și se afla într-o subterană din centrul capitalei, i-a aplicat o lovitură în regiunea feței, după care i-a sustras un telefon mobil, o tabletă și un card bancar. Prejudiciul material a constituit 11.200 de lei.

Procuratura precizează că examinarea cazului a avut loc în lipsa inculpatului, având în vedere faptul eschivării acestuia de a se prezenta în ședința de judecată.

În asemenea circumstanțe, instanța de judecată a dispus aplicarea în privința inculpatului a măsurii preventive sub formă de arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței de condamnare, cu anunțarea în căutare a acestuia.

Totodată, judecătorul a dispus și încasarea din contul inculpatului în beneficiul celor două părți vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime de 3.454 de lei, și respectiv, 11.200 de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: