image
Sursa foto: jtv/Nadejda Roscovanu

Ministrul de externe condamnă atacurile din apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, condamnă atacurile din apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Nicolaev a Ucrainei, aflată la doar 200 km de granița cu Republica Moldova. Potrivit oficialului, atacurile continue asupra instalațiilor nucleare din partea forțelor militare ruse pun în pericol țara noastră. Despre aceasta, ministrul a scris pe pagina sa de Twiter.

Condamn cu fermitate atacurile în apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Nikolaev a Ucrainei, aflată la doar 200 km de granița cu Republica Moldova.

Atacurile continue asupra instalațiilor nucleare din partea forțelor militare ruse pun în pericol pe toți în regiunea noastră”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit presei internaționale, pe 19 septembrie a avut loc o explozie puternică la 300 de metri de reactoarele de la centrala nucleară de la Pivdennoukrainsk. Luni, 19 septembrie, operatorul nuclear ucrainean Energoatom a acuzat Rusia că a bombardat centrala nucleară din sudul țării, care este a doua cea mai mare centrală nucleară din Ucraina.

Amintim că una din cele cinci centrale atomice din Ucraina, cea mai apropiată de Republica Moldova, centrala Iujnoukrainsk, cu trei reactoare, din regiunea Nikolaev, a fost ținta unui atac al rușilor în noaptea de duminică spre luni. Centrala atomo-electrică se află la o distanță de circa 250 de km de Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: