image
Sursa foto: border.gov.md

Un ucrainean din Odesa a încercat să treacă frontiera RM cu un permis de conducere falsificat, deși îl avea pe cel original

Un șofer din Ucraina a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat un permis de conducere cu semne de falsificare, deși avea cu sine și permisul original. Bărbatul a fost identificat în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, pentru formalitățile de control, s-a apropiat cu mașina personală un cetățean ucrainean de 38 de ani, originar din Odesa. Printre documentele prezentate, polițistul de frontieră a descoperit că permisul de conducere ucrainean conține indici de falsificare. Fapt confirmat ca urmare a verificării cu tehnica specială.

În cadrul audierii, străinul a declarat că ceva timp în urmă și-ar fi pierdut permisul original și a apelat la intermediari, identificați pe internet, care i-au și perfectat documentul. Ulterior, actul pierdut i-a fost găsit, însă în continuare folosea pe cel nou fiind sigur de veridicitatea acestuia.

În fapt, permisul falsificat a fost ridicat și va fi transmis spre expertiză tehnico-științifică. Cetățeanul și-a continuat călătoria la volanul mașinii în baza permisului original.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: