Forfotă în magazinele sociale „Merișor”, din Chișinău. Oamenii stau la coadă ca să cumpere pâine cu doar un leu

În magazinele sociale „Merișor”, din Chișinău, pâinea, alimentul de bază, poate fi cumpărată cu 1 leu. Noile prețuri au fost afișate vinerea trecută. Oamenii stau la coadă ca să cumpere pâine la preț accesibil. Din 20 septembrie, pâine mai ieftină cu peste 70% va fi și în celelalte magazine sociale din țară.

Foto: partidulsor.md

Administrația rețelei de magazine sociale „Merișor” a decis să vină din nou în sprijinul persoanelor nevoiașe, în contextul crizelor fără precedent, care afectează direct populația, mai ales pe oamenii săraci din țara noastră.

Beneficiarii susțin că magazinele sociale reprezintă o salvare pe timp de criză. Asta deși actuala guvernare a avut mai multe tentative de a le închide.

Recent, deputatul Ilan Șor, cel care a inițiat și lansat proiectul magazinelor sociale, a anunțat că, din 20 septembrie, pâinea socială la cel mai mic preț de pe piață va fi vândută și în celelalte magazine din țară.


Aceasta este cea de a doua reducere substanțială a prețului pâinii, operată de reprezentanții magazinelor sociale. Amintim că, din 25 iulie, acest produs a început să fie vândut cu doar doi lei. Administratorii rețelei „Merișor” au avut și anterior oferte tentante pentru beneficiarii lor. De exemplu, în preajma sărbătorilor pascale, aceștia au avut parte de reduceri mari la cele mai importante produse pe care le procură oamenii în această perioadă.

Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, în Orhei, pe vremea când era primar al acestei localități. Pe parcurs, programul a fost extins continuu, iar în prezent, activează aproximativ 140 de astfel de magazine, dintre care aproape 100 sunt mobile, iar restul - în jur de 50 sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în momentul de față, la aproximativ 500 de mii de persoane. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.



Pub