(video) Dodon a urmărit protestul de la Președinție: „Sunt bravo. Cei care stau în corturi trebuie susținuți”. Cum comentează absența PSRM

Fostul șef de stat, Igor Dodon, spune că a urmărit protestul de ieri organizat de Partidul Șor, iar luând în considerare faptul, că se află în arest la domiciliu, nu s-a putut alătura acestei acțiuni. „Iar cei care au participat la protest, în ciuda intimidărilor și încercărilor de a împiedica desfășurarea acestei acțiuni - sunt bravo”, a declarat Dodon.

Foto: UNIMEDIA
„Vreau să amintesc că în urmă cu 7 ani, tot în septembrie, noi am instalat în fața Parlamentului „Orășelul Victoriei”, datorită cărui fapt am reușit până la urmă să-l debarcăm pe Plahotniuc.

Așadar, ceea ce se întâmplă acum în fața clădirii Parlamentului, cred că este corect și consider că oamenii care stau în corturi, trebuie susținuți - fiecare cu ce poate.

În ceea ce privește socialiștii - îmi este interzis să comunic cu ei, dar cunosc că ei au propria agendă și sunt convins că ea este corectă. Îi îndemn să fie activi, pentru că acesta este cel mai puternic partid din țară și după cum am menționat anterior, pe ei se va baza următoarea guvernare.

Sunt sigur că toată lumea trebuie să se unească împotriva acestui regim. Acum trebuie să facem tot posibilul ca să salvăm Moldova”, a mai spus acesta.

Mii de cetățeni au venit în centrul orașului pentru a protesta împotriva Guvernării. Aceștia s-au deplasat în coloane și s-au oprit în fața Parlamentului.

Poliția anunța că 6500 de cetățeni au participat la protest și că a fost documentat un număr limitat de incidente minore.

„E semn bun că hoții organizează protest. E semn bun pentru că ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”. Astfel a comentat vicepremierul, Andrei Spînu, protestul din centrul capitalei, împotriva guvernării. Acesta spune că „vom trece peste aceste vremuri grele și vom construi țara pe care o dorim”.


Pub