Năstase, după ce Lupu a fost decorat cu „Steaua României”: „Dacă astăzi domnul președinte nu era la Curtea de Conturi îi dădea domnul Iohannis distincție? Nu

Liderul de onoare al Platformei DA, Andrei Năstase, susține că dacă astăzi Marian Lupu nu era președinte la Curtea de Conturi, Klaus Iohannis nu l-ar fi decorat cu Ordinul „Steaua României”. „Sunt sigur că domnul Iohannis a avut niște recomandări din partea unei instituție, iată acele instituții i-au pus pe masă un dosar. Iată acele instituții au considerat că domnul Lupu merită să primească această distincție. Dar le-aș sugera celor din România să verifice care sunt acele instituții”, a declarat Năstase la Puterea a Patra de la N4.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă astăzi domnul președinte Lupu nu era la Curtea de Conturi îi dădea domnul Iohannis distincție? Nu. Dacă Președintele Iohannis a decis să dea mai multe distincții, „Steaua României” și altele unui grup de oameni a unor Curți de Conturi din Europa, decizia este una suverană.

Eu personal nu mă apuc să o judec, pentru că eu când eram ministru de Interne am dat și eu niște distincții unor polițiști, mie îmi veneau niște rapoarte de la o instituție a statului sau de la două instituții și bineînțeles îmi veneau de la structurile interne ale ministerului de Interne și în final semnăm un ordin.

Sunt sigur că domnul Iohannis a avut niște recomandări din partea unei instituții, iată acea instituție i-au pus pe masă un dosar. Iată acele instituții au considerat că domnul Lupu merită să primească această distincție. Dar le-aș sugera celor din România să verifice care sunt acele instituții, persoane care au recomandat președintelui Iohannis acest om”, a menționat Andrei Năstase.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a anunțat că renunță la Ordinul „Steaua României”, pe care l-a primit în anul 2014. Gestul este făcut în semn de protest față de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a lui Marian Lupu cu același Ordin.

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a fost decorat de către președintele României cu Ordinul „Steaua României”. Un decret în acest sens a fost semnat de către Klaus Iohannis pe data de 8 septembrie curent.


Pub