Spînu comentează acuzațiile lui Șor că ar deține un cont de milioane în Hong Kong: Am unul în România, recent deschis, de aceea nu e reflectat în declarație

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, respinge acuzațiile lansate de Ilan Șor că ar deține un cont bancar de milioane nedeclarat într-o bancă din Hong Kong. „Dețin un cont într-o bancă din România, care nu figurează în declarația de avere pentru că a fost deschis după perioada depunerii declarației”, a declarat Spînu la Secretele Puterii de la JurnalTV

Foto: UNIMEDIA

„Eu am declarat absolut totul în declarația mea de avere și tot ce am eu este în acea declarație.

Dețin un cont într-o bancă din România, care nu figurează în declarația de avere pentru că a fost deschis după perioada depunerii declarației”, a menționat Andrei Spînu.

-Și dețineți cinci milioane de lei în contul bancar din România?”, a întrebat jurnalistul.

-„Nu”, a răspuns Spînu.

Potrivit lui Ilan Șor, ministrul Andrei Spînu ar deține un cont secret într-o bancă din Hong Kong, în euro, echivalent a 5 milioane de lei. 

„Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, are, pe contul unei bănci din străinătate, cinci milioane de lei, echivalentul a un sfert de milion de euro. Această sumă nu se regăsește în declarația de avere a demnitarului de stat.” Dezvăluirile au fost făcute de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, sâmbătă seara, într-un live pe pagina sa de Facebook. Politicianul susține că va prezenta, în următoarea perioadă, mai multe informații și nume ale guvernanților care își ascund averile peste hotare.

Renumitul politician Andrei Spînu, supranumit dominator, deocamdată, a dominat poporul Moldovei, cu gazele naturale, cu energia electrică, cu ce și cât a putut. Pe conturile acestuia din ICBC Bank Hong Kong sunt euro, echivalentul a cinci milioane de lei. Am căutat acești bani în declarația sa de avere, dar nu au fost de găsit. Ce înseamnă acești bani în zilele noastre, aduse de acest dominator? Înseamnă două mii jumătate de pensii, 138 de mii de metri cubi de gaze, 6250 de metri steri de lemn. Îl întreb pe dominator: Veți anunța singur instituțiile de drept despre acești bani sau să continuăm? Cu toate acestea, ne vom adresa la toate structurile care sunt obligate să verifice averile nedeclarate. Dacă acestea nu vor fi găsite, atunci vom fi nevoiți să prezentăm dovezi suplimentare, pe care le avem. Pentru început, vrem să vedem de ce sunteți în stare”, a mai declarat Ilan Șor. 


Pub