‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParticipă la târgul femeilor producătoare în acest weekend

Participă la târgul femeilor producătoare în acest weekend

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe 24 și 25 septembrie, locuitorii capitalei sunt invitați la cel mai mare eveniment dedicat femeilor producătoare din Republica Moldova organizat de către UnWomen Moldova în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

„Târgul Femeilor Producătoare” ce se va desfășura pe esplanada Ministerului Agriculturii din bulevardul Ștefan cel Mare 162 își propune să adune peste 100 de producătoare locale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

La eveniment vor fi prezente antreprenoare care dețin și conduc vinării, producătoare de cașcavaluri și bunătăți din carne, producătoare de fructe proaspete sau deshidratate, legume, nuci, miere și obiecte de artizanat.

Tot aici vizitatorii vor putea achiziționa butași de flori sau pomi fructiferi din pepinierele vestite de la nordul Moldovei. Nelipsite vor fi femeile din industria textilă, prezente cu o gamă de articole vestimentare și bijuterii și produse de îngrijire hand-made.

Evenimentul face parte din proiectul de abilitare economică a femeilor din Republica Moldova implementat de UnWomen Moldova cu suportul financiar al Ambasadei Suediei la Chișinău și își propune să sprijine cât mai multe femei antreprenoare în condițiile în care doar 15% din afacerile agricole sunt deținute de femei, iar din totalul afacerilor mai puțin de 37% le revin lor.

Pe parcursul anului 2022, în cadrul proiectului au fost oferite 23 de mici granturi în valoare de 900 de mii de lei beneficiarelor și au fost organizare 10 evenimente de capacitare a abilităților femeilor producătoare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Bravo bine ar fi să facem concursuri atît în țară cît și peste hotare. Totul e bine dar cred că ar trebui mai mult de colaborat cu piețele ecsterne. Odată ce merge trebuie de dezvoltat pîn fiecare parcelă de pămînt va fi prelucrată.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›