miercuri, 24 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCalitatea semințelor de grâu de toamnă, esențială în formarea recoltei - soiuri recomandate Imexagro

Calitatea semințelor de grâu de toamnă, esențială în formarea recoltei – soiuri recomandate Imexagro

Recomandate

Grâul de toamnă reprezintă principala cultură de cereale din Republica Moldova, iar primul aspect important pentru obținerea unor producții înalte pentru această cultură este determinat de calitatea semințelor.

Semințele de calitate, cu o mare valoare genetică sporită, determină în mare măsură viitoarea recoltă a fiecărui producător agricol.

Soiurile bune și semințele de înaltă calitate reprezintă unul dintre cei mai importanți factori de creștere a randamentelor și de îmbunătățire a calității produselor agricole. Expresia „varietatea decide succesul unei afaceri” nu este nefondată.

Nu este un secret faptul că în producere se folosește adesea pentru semănat semințe de grâu cu o calitate genetică slabă, sau semințe cu puritate varietală scăzută, sau amestecuri de diferite soiuri sau culturi.

O astfel de abordare, însă, chiar și în cazul unor tehnologii agricole bune și al unui climat favorabil, reduce din start randamentele preconizate. 

Există mai multe motive pentru calitatea slabă a semințelor utilizate, inclusiv impuritățile mecanice, despicarea în soiurile eterogene, acumularea de mutații nedorite și contaminarea biologică din cauza polenizării încrucișate în condiții de secetă, precum și utilizarea semințelor ale soiurilor de elită cu puritate scăzută sau cu calități slabe de randament. 

Majoritatea factorilor care reduc calitatea semințelor de grâu de toamnă pot fi evitați printr-un management adecvat al producției, dar cheia de bază constă în semănatul semințelor de elită pentru multiplicarea ulterioară în cultura comercială a fiecărei ferme agricole.

În sezonul de toamnă 2022, pentru următoarea recoltă din 2023, compania Imexagro SRL oferă, testate în timp și adaptate condițiilor meteorologice din țară, semințe de grâu de toamnă de calitate de la „Centrul Național de Cereale P.P. Lukianenko”, din Krasnodar.

Gama de soiuri a fost selectată de specialiștii de la Imexagro SRL și include soiuri de elită cu potențial ridicat: Alexeici, Bezostaia 100, Grom, Timireazevka 150 și Elancic.

Alexeici – Soi de grâu nearistat, de maturitate medie, cu rezistență sporită față de arșită. Recolte de peste 8 tone/ha (obținute la Cahul) și un potențial de până la 13 t/ha. Cel mai bun start în vegetație. Se pretează la semănatul tardiv. Norma de semănat 3 – 4 mln semințe la ha. 

Bezostaia 100 – Soi de grâu nearistat, semi timpuriu, cu indici excepționali pentru panificație! Rezistență sporită la secetă. Putere mare de înfrățire. Norma de semănat 4,5 – 5 mln semințe la ha.

Grom – Soi de grâu de maturitate medie. Rezistență sporită la condițiile meteorologice extreme. Recolte stabile an de an. Creat în zonă climaterică identică cu cea din Moldova. Norma de semănat 4 – 5 mln semințe la ha.

Timiriazevka 150 – Soi de grâu nearistat, de maturitate medie, talie mijlocie (70 cm), rezistență sporită la îngheț, cu calități perfecte de panificație! Norma de semănat 3,6 – 4 mln semințe la ha. Rezistență sporită la arșiță.

Elancic – Soi nou, timpuriu nearistat. Pretabil la semănat în zone secetoase. Norma de semănat 3,5 – 4 mln semințe la ha. Inclus în lista soiurilor „puternice” pentru calitatea boabelor.

În combinație cu tehnologia înaltă de cultivare, un set de măsuri de combatere a dăunătorilor, semințe de înaltă calitate, veți avea garantat o recoltă profitabilă cu calități ridicate la nivelul standardelor internaționale, ceea ce, fără îndoială, va fi numai în beneficiul producătorului autohton.

Compania Imexagro SRL furnizează semințe tratate cu fungicide si insecticide de TOP pentru a garanta protecția 100% a culturilor dumneavoastră contra tuturor organismelor nocive!

Și, desigur, dacă veți urmări și îndeplini recomandarile specialiștilor IMEXAGRO veți avea economie de semințe la semănat, o cultură bine înfrățită din toamnă, lipsită de boli și dăunători și un SUCCES garantat!

Imexagro SRL – tehnologii de succes!

Citiți și despre Recolta de grâu începe din toamnă – tratamente recomandate.

Imexagro
Imexagro
Imexagro este distribuitorul oficial și exclusiv al brandului ZemlyakoFF Crop Protection în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale