image
Sursa foto: Jurnal.md

Două acte false, ridicate la frontierele Palanca şi Sculeni; Un chinez şi un ucrainean, cercetaţi pentru uz de fals în acte

Două permise de conducere falsificate au fost depistate la trecerea frontierei de stat, la doi cetățeni străini. În ambele cazuri, au fost inițiate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Polițiștii de frontieră din PTF Palanca au identificat în fluxul de călători un cetățean al Chinei de 61 de ani.

Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din Moldova şi conducea o maşină luată în chirie.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile egiptene, conține semne clare de falsificare. La audieri, chinezul a declarat că a obţinut permisul contra sumei de 500 pounzi. Persoanei nu i s-a permis să treacă frontiera Republicii Moldova.

În PTF Sculeni, un cetățean al Ucrainei de 36 de ani, care era în calitate de pasager al cursei „Chișinău-Iași”, a fost prins cu un permis de conducere falsificat.

Actul ar fi fost emis pe numele său de către autoritățile din Ucraina acum cinci zile. Cercetarea amănunțită a documentului cu tehnica specială a confirmat prezența indicilor de falsificare.

Permisele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză a documentelor din cadrul IGPF. Cercetările continuă, anunţă Poliţia de frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: