image
Sursa foto: presedinte.md

Maia Sandu, întrevedere la Londra cu un oficial englez; Securitatea regională, subiect prioritar; Despre ce au mai discutat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Londra, cu Cancelarul Ducatului de Lancaster, ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale, Nadhim Zahawi. Oficialii au discutat despre securitatea regională și despre provocările cărora trebuie să le facă față Republica Moldova și întreg continentul european din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Șefa statului a menționat că scopul autorităților de la Chișinău este să mențină pacea și stabilitatea în țară și să asigure reziliența economiei și a cetățenilor în condițiile crizei energetice, tot mai accentuată odată cu apropierea iernii.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat posibilități de cooperare în domeniile energetic, pentru combaterea dezinformării și a propagandei, reformarea justiției și lupta cu corupția.

Amintim că pe 18 şi 19 septembrie șefa statului se va afla la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: