Partidul Șor acuză PAS că intimidează transportatorii și îi somează să nu aducă protestatari la Chișinău
Reprezentanții firmelor de transport din țară, dar și proprietarii de autobuze și microbuze din localități sunt constrânși de către exponenții guvernării să anuleze toate cursele spre Chișinău, comandate de localnicii care vor să participe la protestul de astăzi. Despre acest lucru a anunțat, într-un live pe Facebook, Roman Nicoară, un activist din Florești, care susține că în majoritatea satelor din raion, oamenii au constatat că nu mai au cu ce se deplasa. PAS deocamdată nu a comentat acuzațiile.
Foto: captură video

Potrivit autorului live-ului, șoferii care s-au angajat să aducă lumea la Chișinău, au comunicat că au fost sunați de persoane sus-puse și somați să stea acasă, în caz contrar vor avea probleme. Astfel, mulți dintre ei au renunțat, deoarece spun că se tem. Roman Nicoară mai susține că astfel de situații se înregistrează nu doar în raionul Florești, dar și în multe alte raioane.

Acesta îi întreabă, în acest context, pe Maia Sandu și pe reprezentanții partidului de guvernământ, ce fel de valori apără, atunci când îi împiedică pe cetățeni să protesteze în mod pașnic.

Amintim că astăzi, începând cu ora 15:00, la Președinție va avea loc un protest național, organizat ca urmare a unui apel public, lansat de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. La acest mesaj au aderat ulterior și alte formațiuni de opoziție, dar și activiști civici, care consideră că PAS și Maia Sandu nu mai reprezintă interesele poporului Republicii Moldova și trebuie să plece.



Pub