Manifestanții care au venit la protestul organizat de Partidul „ȘOR” și-au instalat corturi și spun că vor sta acolo nonstop

partid sor
Foto: partidulsor.md

Astăzi, începând cu ora 15.00, Partidul „ȘOR” a organizat un protest în fața președinției și a parlamentului. După finalizarea protestului, unii manifestanți au rămas în centrul capitalei și și-au instalat acolo corturi. Organizatorii protestului spun că vor sta acolo în regim nonstop, până se va schimba guvernarea.

Zona de corturi este numită „Orășelul Schimbării” și are și „un primar”. Acesta este Radu Bușilă, care în prezent este primar al satului Piatra din raionul Orhei.

„Astăzi, acum și aici este momentul adevărului, când noi toți facem istorie în această țară. Cine a spus că pe tinerii noștri nu-i interesează viitorul acestei țări? Uitați-vă câți tineri sunt aici, din Chișinău și din toată țara. Și noi toți, uniți, organizați, pașnici și nonviolenți îi vom da afară. Va veni ziua când toți ei se vor cărăbăni ca guzganii din țara noastră, care în Hong Kong, care la Berlin, care în Marea Britanie, care în Statele Unite, mai departe”, a spus Radu Bușilă, menționând că ei vor protesta pașnic, iar personale care vor fi infiltrate pentru a face provocări vor fi denunțate la poliție.

Partidul „ȘOR” a anunțat că va organiza proteste masive în fiecare zi de duminică, iar numărul celor care vor sta în corturi va fi limitat.

În această dimineață, înainte de protest, Partidul „ȘOR” s-a lăudat că va aduce mii de oameni la protest. De asemenea, aceștia au postat și câteva imagini din care se vede că manifestanții erau aduși la protest organizat.

Foto: partidulsor.md

Președinția Republicii Moldova nu a comentat protestele de astăzi.


Amintim că procurorii au deschis un dosar pe marginea finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul dosarului, au fost efectuate peste 100 de percheziții. Tot în cadrul aceluiași dosar a fost reținută Marina Tauber, care recent a trecut din penitenciar în arest la domiciliu.

Pe 16 septembrie, curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „ȘOR” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente