Un spital de psihiatrie a fost atacat în timpul evacuării pacienților. Cele mai importante evenimente din a 207-a zi de război

razzboi
Foto: t.me/dnipropetrovskaODA

Astăzi este a 207-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 O mare parte a orașului Izium este minată cu mine antipersonal. Autoritățile ucrainene menționează că după eliberarea orașului au descoperit și un număr mare de obiecte explozive lăsate de armata rusă, transmite unian.net.

Amintim că, în data de 14 septembrie, președintele Zelenski a declarat că aproape 400 de localități din regiunea Harkiv au fost eliberate de sub ocupație rusească. După eliberare, în orașul Izium a fost găsită o groapă comună cu peste 400 de cadavre.

🟣 Armata rusă a atacat regiunea Dnipropetrovsk cu rachete. Sunt doi morți și trei persoane rănite. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk.

🟣 Rusia mută un număr mare de rachete antiaeriene din Sankt Petersburg și din alte locuri pentru a fi transferate pe frontul din Ucraina.

Publicația finlandeză Yle a publicat imagini din satelit care arată că platformele mobile de tragere și rachete au dispărut dintr-o bază de pe istmul Karelian de lângă Sankt Petersburg.

Nici Rusia, nici Occidentul nu au raportat o astfel de informație.

Din imagini se mai observă că Sankt Petersburgul a fost înconjurat pentru o lungă perioadă de un inel de protecție de 14 baze de rachete antiaeriene, dar acum câteva dintre ele sunt goale.

„Potrivit imaginilor, patru baze antiaeriene au rămas fără echipament”, a spus expertul militar, maiorul în rezervă Mark Eklund.

🟣 Ucraina a creat o linie telefonică pentru militarii rușii care sunt gata să se predea. Acest lucru a fost anunțat de Centrul Coordonator pentru Tratarea Prizonierilor de Război.

🟣 Armata rusă a bombardat un spital de psihiatrie de lângă Harkiv în timpul evacuării pacienților. Potrivit datelor preliminare, patru lucrători medicali au fost uciși, iar doi pacienți au fost răniți.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleh Sânehubov.

„În satul Strilecea, regiunea Harkiv, medicii au încercat să evacueze pacienții unui spital de psihiatrie. Lucrătorii medicali, chiar și sub bombardamente, riscându-și viața, au încercat să salveze pacienții. Au reușit să evacueze 30 de pacienți dintre cei peste 600 care se află în instituție. În timpul evacuării, rușii au început un bombardament masiv”, a menționat Sânehubov.

🟣 În Melitopol, oraș din regiunea Zaporijjea, ar putea să nu existe încălzire deloc în acest an. Potrivit primarului, problema constă în lipsa gazului, transmite unian.net.

„Nu este gaz. Conducta principală de gaz este ruptă și nu există nicio modalitate de a o repara din cauza ostilităților intense. Invadatorii spun că construiesc un fel de gazoduct, dar aceasta este doar o campanie de propagandă, deoarece gazul a dispărut în Berdeansk cu două luni mai devreme decât în ​​Melitopol și încă nu este acolo”, a spus primarul.

Potrivit primarului, acum nu există mecanisme eficiente cu privire la modul de protejare semnificativă a cetățenilor în ocupație: „Putem ajuta doar făcând apel la evacuare și la părăsirea teritoriului ocupat temporar”, a subliniat Feodorov.

🟣 În timpul nopții, armata rusă a atacat cu rachete în orașul Nikopol. În urma exploziilor, trei persoane au fost rănite. Acest lucru a fost anunțat de către președintele Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente