image
Sursa foto: Nicu Popescu

Ministrul de Externe anunță soluționarea definitivă a statutului sediului consulatului RM de la Odesa

Vicepremierul Nicu Popescu anunță soluționarea definitivă a statutului sediului Consulatului Republicii Moldova la Odesa.

„M-am întâlnit cu angajații instituției consulare pentru a discuta despre problemele cetățenilor și a echipei noastre de aici în condițiile agravării situației de securitate din cauza agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. Sunt bucuros să anunț soluționarea definitivă a statutului sediului misiunii, care timp îndelungat s-a aflat în suspans ca urmare a unor acțiuni ilegale ale fostelor guvernări. Consulatul și terenul aferent aparțin statului, iar în cadrul vizitei am văzut rezultatele lucrărilor de reparație a sediului, prima etapă a cărora a fost finalizată recent”, a declarat Nicu Popescu.

El a adăugat că, după crearea condițiilor mai bune la Milano și la Odesa, va fi îmbunătățită situația și în alte consulate ale țării noastre.

Nicu Popescu i-a transmis medalia „Meritul diplomatic” consulului Republicii Moldova la Odesa, Ion Ciornîi, pentru curajul de care a dat dovadă și loialitatea pentru serviciul în interesul cetățenilor în aceste circumstanțe dificile. Potrivit lui, în perioada de război, Consulatul nu și-a sistat nici pentru o zi activitatea.

consulatconsulat

Noutăţile partenerilor

comentarii: