Locuitorii și oaspeții capitalei sunt invitați la bordul troleibuzului turistic astăzi. Care este programul excursiilor gratuite

Astăzi, sâmbătă, 17 septembrie, locuitorii, dar și oaspeții capitalei sunt invitați la bordul troleibuzului turistic, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității. Anunțul a fost făcut de primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Foto: chisinau.md
Excursiile vor fi gratuite și vor avea loc după următorul program:

➡️ora 10:00 (audioghid în l. română🇲🇩)
➡️ora 12:00 (audioghid în l. rusă🇷🇺)
➡️ora 14:00 (audioghid în l. engleză🇺🇸)
➡️ora 16:00 (audioghid în l. română🇲🇩)

Startul – Arcul de Triumf. Numărul de locuri disponibile pentru o excursie este de 22 de persoane, iar copii până la 7 ani, în mod obligatoriu, vor fi însoțiți de un părinte.

Excursiile au drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

De asemenea, activitatea urmărește promovarea transportului public durabil, cu impact major asupra calității vieții urbane și încurajarea populației să utilizeze mijloace alternative de deplasare.

Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, organizează în perioada 16-18 septembrie mai multe activități dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene, ce promovează măsuri durabile de transport public.


Pub