Magistrata Victoria Sanduța, nedumerită de propunerea MJ de selectare a judecătorilor CSJ: Fix după maxima „prost să fii, noroc să ai”

„Fix după maxima ”prost să fii, noroc să ai”, dacă n-ai noroc, nu ești judecător suprem, punct.” Astfel a comentat magistrata Victoria Sanduța reforma Curții Supreme de Justiție, promovată de Ministerul Justiției, care prevede, printre altele, că dacă numărul actualilor judecători ai CSJ care au promovat evaluarea va fi mai mare de 11, Consiliul Superior al Magistraturii va efectua o tragere la sorți, pentru a decide cine dintre magistrați își va continua activitatea în cadrul Curții.

Foto: Courtesy Photo

„Ministerul Justiției propune ca judecătorii Curții Supreme de Justiție să fie aleși prin ”tragere la sorți”, mai pe scurt fix după maxima ”prost să fii, noroc să ai”, dacă n-ai noroc, nu ești judecător suprem, punct. Hai înainte cu reforma justiției, iu huuu, combatem corupția la nivel înalt, pe noi poporul ne-a ales, da voi cei care hămăiți (a se citi criticați) sunteți niște corupți, de asta ne criticați (și acum scoatem limba unul la altul și punem inimioare la aleșii poporului, cât mai multe și poze cu chipul lor pe icoane)”, a scris magistrata Victoria Sanduța într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Justiției a definitivat proiectul de lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție (reforma CSJ), drept urmare a avizelor și a primei etape de consultări publice. Până la sfârșitul acestei săptămâni, documentul ajustat urma a fi expediat repetat Comisiei de la Veneția, pentru expertizare. Potrivit principalelor modificărilor, numărului de judecători ai CSJ va fi micșorat de la 33 la 20, iar accesul la funcțiile de magistrat al instituției va fi asigurat atât pentru judecători, cât și pentru avocați, procurori, profesori universitari din domeniul dreptului. Totodată, dacă numărul actualilor judecători ai CSJ care au promovat evaluarea va fi mai mare de 11, Consiliul Superior al Magistraturii va efectua o tragere la sorți, pentru a decide cine dintre magistrați își va continua activitatea în cadrul Curții.


Pub