Cu pistolul și toporul, muniții, cuțite și o dronă, s-au pornit în Moldova: Un polonez și doi ucraineni, prinși la frontieră.

Un polonez și doi ucraineni au fost depistați la frontiera moldo-ucraineană cu un pistol și alte muniții fără acte de proveniență și deținere. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 16 septembrie, la ora 21:40, în PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe sensul de intrare în țară.

Foto: Poliția de Frontieră

La linia de control s-au prezentat cetățenii menționați cu un mijloc de transport, înmatriculat în Polonia. În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, în portbagajul mașinii a fost depistat un pistol, o dronă, trei cuțite, o vestă antiglonț, un topor și mai multe ecusoane pentru uniforme militare.

Cetățeanul de naționalitate poloneză în vârstă de 65 de ani, fiind în calitate de șofer şi cei doi ucraineni de 56 şi 69 de ani, au declarat polițiștilor de frontieră precum că munițiile erau achiziționate în Polonia în scop de autoapărare.

La fel, au spus că sunt voluntari în regiunea Odessa și intenționau să traverseze frontiera pentru a se întâlni la Chișinău cu un cetățean al Republicii Moldova.


Pub