Partidul Democrat și-a stabilit data congresului: Când se va desfășura reuniunea

Membrii Consiliului Politic Național al Partidului Democrat din Moldova s-au întrunit astăzi, 17 septembrie curent, în ședință. În cadrul acesteia, a fost făcut bilanțul activității formațiunii politice în decursul ultimului an și stabilite prioritățile pentru viitor.

Foto: PD

În raportul prezentat, Președintele interimar al PDM, Monica Babuc, a menționat că în timpurile grele marcate de multiple crize: economică, energetică, pandemică și a refugiaților, membrii PDM au dat dovadă de responsabilitate și profesionalism, fiind alături de cetățeni, pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste problemele cu care se confruntă.

„Trecând prin blocaje și presiuni, am reușit să ne păstrăm echipa, să rămânem un partid echilibrat și moderat așa cum suntem noi. Suntem un partid care este preocupat de problemele sociale ale oamenilor. Suntem un partid social-democrat de sorginte europeană, care a pus umărul la construcția pro-europeană din R. Moldova și o vom face în continuare”, a declarat dna Monica Babuc.

Liderul democrat a vorbit și despre parteneriatul dintre PDM și PSD din România, care odată cu deschiderea Biroului PSD din R. Moldova la sediul PDM și numirea în funcția de președinte a dlui Iurie Ciocan a căpătat o nouă amploare. Astfel, pentru luna octombrie este programată desfășurarea la Chișinău a reuniunii primarilor PDM și PSD din România, pentru lansarea unor proiecte comune cu beneficii concrete pentru cetățenii noștri.

Cele două partide împărtășesc aceleași valori social-democrate europene și fac parte din aceeași familie politică europeană și internațională: Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Internaționala Socialistă.

Membrii Consiliului Politic Național al PDM și membrii PDM au decis că pe 20 noiembrie curent să fie organizat Congresul formațiunii, la care să fie date răspunsuri clare la toate întrebările de actualitate politică care frământă societatea moldovenească.


Pub