(video) O echipă de tineri din Chișinău a lansat o platformă de închiriere a bicicletelor electrice. Cunoaște istoria Renter, echipă absolventă Startup School

Renter

În Chișinău apar tot mai multe tipuri de transport alternativ, iar bicicletele electrice sunt parte a acestei mișcări. Cinci tineri au decis să creeze o platformă unde oamenii pot închiria acest tip de transport. Renter este un serviciu de închiriere a bicicletelor electrice oferite curierilor, însă, ele sunt adaptate pentru nevoile oricărui om ce vrea să le închirieze. Conceptul acestui startup a fost elaborat în programul național de educație antreprenorială Startup School, creat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups.

Dan Trohin, în vârstă de 19 ani, alături de prietenii lui a fondat startup-ul Renter. „Inițial ideea era de a face o platformă pe care oricine poate lua și da în chirie lucruri personale, însă, în scurt timp, aceasta a fost schimbată datorită sugestiilor mentorilor din Startup School – ne-am nișat pe o piață, iar acum oferim în chirie biciclete electrice”, comentează tânărul. 


Vezi istoria startup-ului mai jos.

După absolvirea programului, Renter a avansat ideea în acceleratorul de afaceri pentru startup-uri în fază incipientă Upcelerator. Tinerii au reușit să ridice un grant de 5 000 EURO și au procurat primele biciclete pentru a valida ideea și modelul de business.


O nouă ediție a programului Startup School va avea loc în perioada 10 octombrie – 15 noiembrie 2022. În proiect sunt acceptați tinere și tineri ce cuprind vârsta 15-19 ani. Toate sesiunile de învățare, lucru în echipe și întâlnirile cu mentorii vor avea loc online, în limba română.

Participarea în program este absolut gratuită. Vor fi acceptați participanți chiar dacă nu au o idee de afacere. Tinerii vor fi repartizați în echipe și colabora pentru a găsi soluții la sarcinile din cadrul workshop-urilor practice. 

Tinerii vor avea posibilitatea să se afirme și în roluri de lideri atunci când ei vor gestiona grupuri online formate în jurul ideilor sau produselor pe care le generează. După finele programului, va exista o continuitate în comunicare cu tinerii fondatori, fiind parte din comunitatea închisă de alumni Startup School și cu acces deschis la evenimentele comunitate create de Dreamups.


Formularul de înscriere la
Startup School îl găsești AICI. Termenul limită de înscriere – 25 septembrie.

Startup School este organizat de acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups, partener general Orange Systems, cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret 2022.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente