Timp de șase luni, peste 200 de tineri și tinere din Moldova vor beneficia de asistență juridică gratuită

tineri
Foto: Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova

Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova a lansat proiectul „Împreună pentru educarea culturii și conștiinței juridice”, în cadrul concursului de proiecte, anunțat de Direcția municipală Tineret.

În marja proiectului, timp de șase luni, peste 200 de tineri și tinere vor beneficia de asistență gratuită din partea tinerilor juriști francofoni.

Astfel, Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova își propune consolidarea culturii juridice în rândurile tineretului, care ar deveni un instrument conceptual necesar pentru înțelegerea drepturilor cetățenești ca fenomen social.

Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova

Președinta AJFM, dr.Vitalina Bahneanu, a vorbit celor prezenți la eveniment despre obiectivele generice și miza de finalitate ale proiectului. De asemenea, au fost făcute publice primele acorduri de colaborare în cadrul proiectului, dar și de perspectivă, cu instituții internaționale de profil, printre care Liga Drepturilor Omului din Franța, Institutul pentru Drepturile Omului „Rene Cassin” cu sediul la Strasbourg etc.

Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova

La eveniment a fost prezent și Petru Grecu, directorul Centrului municipal Tineret, care a salutat implicare Asociației Juriștilor Francofoni în procesul de educare juridică a tineretului, acesta constituind și unul din obiectivele Centrului, și a urat succese celor implicați în implementarea dezideratelor propuse.

Cu un cuvânt de salut a venit și Claudia Vișan, șefa Biroului Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF-Moldova), care și-a exprimat admirația pentru inițiativa tinerilor juriști francofoni, aceasta fiind o experiență de pionierat și unica în țară.

Asociația Juriștilor Francofoni din Moldova

La rândul său, Dumitru Stoica, vice-președintele Asociației Juriștilor Francofonoi și-a exprimat încrederea că acest proiect comun cu AJFM va fi unul de bun augur și vor fi identificate și alte oportunități pentru perpetuarea colaborării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente