image
Sursa foto: președinte.md

Maia Sandu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Președinta Maia Sandu va merge la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către Președinție.

Duminică și luni șefa statului se va afla la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Marți și miercuri, președintele va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.

La revenirea acasă, Președinta Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.

Amintim că aproximativ 2.000 de persoane, printre care lideri politici şi capete încoronate, se vor aduna luni la Westminster Abbey din Londra pentru a-şi lua rămas bun de la Regină.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din lume, a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa.

Sicriul Reginei: live de la Westminster Hall

În 2021, regina a trecut prin cel mai dificil moment, moartea soţului ei, prinţul Philip, cu care a fost căsătorită 73 de ani, despre care a spus că a fost „pur şi simplu forţa mea”.

Regina Elizabeth II a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a sărbătorit anul acesta, alături de întreaga naţiune, 70 de ani de domnie.

Majestatea Sa va fi înmormântată luni, 19 septembrie, la ora locală 19:30 (21:30 ora Republicii Moldova), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, a anunţat pe 15 septembrie Palatul Buckingham.

Noutăţile partenerilor

comentarii: