image
Sursa foto: Profimedia

Kylian Mbappe, cel mai bine plătit fotbalist în sezonul 2022/2023! Diferență uriașă între primii 4 "grei" și restul topului

Kylian Mbappe (23 de ani) a devenit cel mai bine plătit fotbalist al lumii în mai, când a semnat prelungirea contractului cu PSG.

Recordmanul parizienilor a semnat o înțelegere care i-a mărit salariul la aproximativ 60 de milioane de euro net pe an. Mbappe nu domină doar la capitolul salariului, ci și la cel al veniturilor totale.

Conform Sportico, Mbappe este fotbalistul care va încasa cele mai mari venituri pentru sezonul 2022/2023.

Publicația specializată în latura economică a sporturilor a luat în calcul atât salariile primite de fotbaliști de la cluburile lor, cât și sumele încasate din contractele de publicitate.

Astfel, la doar 23 de ani, Mbappe se clasează pe primul loc mondial la acest capitol. Banii câștigați de francez pe durata sezonului actual vor însuma 125 de milioane de euro.

Francezul i-a depășit cu puțin pe Cristiano Ronaldo (37 de ani) și Lionel Messi (35 de ani). De altfel, cei trei sunt singurii fotbaliști cu venituri totale de peste 100 de milioane de euro, Neymar fiind singurul care se apropie de ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: