Peste o mie de pachete de țigări, găsite de vameși într-un autocar: Șoferul urma să le vândă în Europa

Funcționarii vamali din cadrul postului vamal Leușeni (PVFI, rutier) în conlucrare cu inspectorii chinologi, au dejucat o tentativă de transportare frauduloasă a 1200 pachete de țigări, prin dosirea acestora în locuri special amenajate. 

Foto:

Potrivit informațiilor, la pista de control ieșire autocare a postului vamal Leușeni (PVFI, rutier), s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”SCANIA”, ce se deplasa pe ruta neregulată din Republica Moldova spre Belgia, transportând 38 pasageri. În calitate de șoferi erau doi români, în vârstă de 39 ani și respectiv 46 ani, care au comunicat controlului vamal că nu au nimic de declarat.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în rezervorul din față al autocarului.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, au fost depistate 1200 pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al Republicii Moldova, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată şi gratuită a bunurilor în proprietatea statului.



Pub