Preşedinta Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în faţa justiţiei

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține că președintele rus Vladimir Putin trebuie adus în faţa justiţiei internaţionale pentru crimele de război comise în Ucraina, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

„Putin trebuie să piardă acest război şi să fie tras la răspundere pentru actele sale. Este un lucru important pentru mine", a declarat Ursula von der Leyen pentru canalul de televiziune al cotidianului Bild, citat de Agerpres. Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război, de la declanşarea ofensivei ruse la sfârşitul lunii februarie, "de aceea susţinem strângerea de probe" pentru o procedură în faţa Curţii Penale Internaţionale", a adăugat şefa executivului european, care a făcut joi o vizită la Kiev.

„Bazele sistemului nostru de drept internaţional cer să urmărim penal astfel de crime şi, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea. Întrebată despre probabilitatea ca şeful statului rus să poată fi adus într-o zi în faţa justiţiei internaţionale, Ursula von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis joi, în cursul vizitei la Kiev, că UE va sprijini Ucraina "atât timp cât va fi nevoie" în faţa Rusiei, într-un moment în care trupele ucrainene înregistrează succese în contraofensiva lor.


Pub