În săptămâna care urmează, vino la turul Parlamentului Republicii Moldova. Pentru vizită trebuie să faci o programare

47687118_1954799734596462_5094703331935256576_o
Foto: parlament.md

În perioada 19-23 septembrie, toți doritorii sunt așteptați la Parlamentul Republicii Moldova, în contextul săptămânii deschiderii parlamentare. Vor fi organizate diverse activități la care vor putea participa oameni din diferite zone ale Republicii Moldova, inclusiv din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, precum și refugiați din Ucraina. Accesul în clădirea instituției se va face în baza actelor de identitate, iar vizitele pot fi programate accesând site-ul vizite.parlament.md.

UPDATE: Parlamentul a informat astăzi că, în contextul menținerii ordinii publice, se amână unele evenimente planificate în scuarul instituției, pentru perioada 19-21 septembrie, în vederea Săptămânii deschiderii parlamentare. 

Astfel, proiecția de filme realizate de Telefilm Chișinău va fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, iar jocul de roluri pentru tineri, pe subiecte legate de democrația participativă, facilitate de deputata Marcela Nistor, va avea loc marți, 20 septembrie, în cadrul muzeul parlamentului. 

De asemenea, atelierul de pictură „Culorile păcii” cu prilejuit de Ziua Mondială a Păcii, cu participarea artistei plastice Valeria Barbas și a copiilor din Republica Moldova și Ucraina se va desfășura în incinta instituției.

Autoritățile mai anunță că vizitele de informare din zilele de luni, marți și miercuri se vor desfășura conform programărilor efectuate. Accesul în clădirea instituției se va face în baza actelor de identitate.

Programul evenimentelor.

# În zilele de luni, marți și miercuri vor avea loc vizite de informare și tururi ghidate în incinta clădirii. În cadrul acestora, deputații vor discuta cu vizitatorii și le vor prezenta birourile lor de lucru.

# Tot în zilele de luni, marți și miercuri, în scuarul Parlamentului vor fi expuse mașinile de epocă, folosite în trecut pentru transportarea oficialilor de rang înalt. De asemenea, va fi expusă și o expoziție de fotografii realizate de tineri, cu genericul „Parteneriat și solidaritate între generații”.

# În perioada 19-21 septembrie, în scuarul Parlamentului, va avea loc o proiecție de filme realizate de studioul „Telefilm-Chișinău”. Proiecțiile vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 19.00.

# În după-amiaza zilei de marți, 20 septembrie, deputata Marcela Nistor va modera un joc de roluri pentru tineri, pe subiecte legate de democrația participativă.

# Miercuri, 21 septembrie, va avea loc atelierul de pictură pentru copii „Culorile păcii”, prilejuit de Ziua Mondială a Păcii, cu participarea artistei plastice Valeria Barbas.

Săptămâna deschiderii parlamentare se desfășoară anual, în luna septembrie, în contextul Zilei Internaționale a Democrației, instituită de către Organizația Națiunilor Unite la 15 septembrie 2007.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente