image
Sursa foto: Getty Images

Cea mai mare sancțiune din istorie pentru patronul unei echipe din NBA. 10 milioane de dolari amendă și suspendare uriașă

Aproape 10 luni au trecut de la dezvăluirea comportamentului incredibil al patronului de la Phoenix Suns, Robert Sarver (60 de ani). Abia acum și-a aflat pedeapsa.

El a primit sancțiunea maximă prevăzută de regulament pentru rasism și comportament sexist, 10 milioane de dolari amendă și o suspendare de un an.

Sarver nu va avea voie nici măcar "să intre în vreo arenă sportivă sau clădire care aparține de NBA și WNBA", așa cum se arată în comunicatul NBA.

Pe lângă faptul că nu mai are voie să reprezinte nicio echipă, el nu va putea nici să intre la vreun meci sau alt eveniment baschetbalistic.

Presa americană spune că amenda de 10 milioane de dolari este cea mai mare acordată vreodată unei persoane în istoria bashetului profesionist, oriunde în lume.

Pentru a se ajunge la o asemenea decizie, o firmă de avocatură din New York a analizat cazul, a discutat cu 320 de persoane și a studiat peste 80.000 de documente și alte dovezi.

Anchetatorii au descoperit că Sarver a folosit de cel puțin cinci ori cuvinte rasiste sau cu tentă sexuală la adresa angajatelor sale, dar și a angajaților, pe care i-ar fi umilit.

Banii din amenda primită de Sarver vor ajunge la niște organizații care luptă împotriva rasismului și misoginiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: