image
Sursa foto: border.gov.md

Un azer și un moldovean au încercat să treacă vama cu acte falsificate; Polițiștii de frontieră le-au confiscat

Un conațional și un cetățean al Azerbaidjanului și-au încercat norocul să treacă frontiera de stat cu acte falsificate, însă polițiștii de frontieră le-au dat peste cap intențiile. Este vorba despre o carte de identitate și un permis de conducere care au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

În primul caz, în PTF Sculeni pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un locuitor al orașului Ungheni, în vârstă de 63 ani, fiind la volanul propriului automobil. În timpul prezentării la control a documentelor, inspectorul de la linie a observat și o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile competente din România. Cercetarea amănunțită a documentului a rezultat că este falsificată.

Audiat, șoferul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentul de la o persoana necunoscută, prin intermediul rețelelor de socializare, contra sumei de 200 de euro.

În cel de-al doilea caz este cercetat un bărbat de naționalitate Azerbaidjan cu vârsta de 42 de ani, care s-a prezentat la ieșirea din Moldova prin PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe. Acesta conducea un mijloc de transport cu numere de înmatriculare moldovenești și din declarații s-a aflat că activează la o firmă de taxi.

În cadrul controlului au fost depistați indici de falsificare în permisul de conducere. La întrebările puse de către polițiștii de frontieră persoana a relatat că permisul l-ar fi perfectat pe căi legale, în Azerbaidjan și de faptul că este neveridic nu ar fi știut.

În ambele cazuri, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările.

Noutăţile partenerilor

comentarii: