Furturi în lanț, în nordul țării. Hoții au lăsat victimele fără bunuri de peste 900 000 de lei, până să ajungă la pușcărie

Doi tineri de 23 și 24 de ani, locuitori ai municipiului Bălți, sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe. Pe parcursul lunilor aprilie - septembrie curent, aceștia ar fi comis în nordul țării cel puțin 8 furturi.

Foto: poza simbol

Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații, polițiștii au stabilit că suspecții foloseau metoda clasică de pătrundere în locuinţe, prin forţarea geamurilor din termopan, atunci când stăpânii nu erau acasă. Suspecții furau bani și bijuterii din aur.

Suma prejudiciului constituie peste 900 000 de lei.

Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare, iar în anul 2019 au fost condamnați la 6 și 8 ani de închisoare, fiind dați în căutare internațională.

La moment, condamnații au fost plasați în Penitenciarul nr.11 din mun. Bălți, pentru ispăşirea pedepsei conform sentinţei de judecată.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată și demascată de ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI și polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție Bălți, Glodeni, Fălești, Rîșcani, Sîngerei în comun cu procurorii Procuraturii mun. Bălți, Glodeni și Fălești.


Pub