Presa română: Un cetăţean cu origini basarabene, printre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Putin
Loial lui Putin, oligarhul Babakov, deputat al Dumei, fusese deja catalogat de americani drept agent al serviciilor ruse de informaţii, iar de 30 de ani conduce afaceri la Kiev, scrie Mediafax.ro
Foto: GettyImages

„Avem doar cinci milioane de euro pe an. Prea puţini”, a spus Marine Le Pen, într-o zi tristă din noiembrie 2014. „Trebuie să căutăm un împrumut în Franţa sau în altă parte…”, a completat politicana franceză de extremă dreaptă.S-a trezit imediat cu banii în cont. Din Rusia.

Împrumutătorul era Alexander Babakov, bogat deputat al Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei şi fost lider al partidului naţionalist Rodina, un loial lui Putin care doar în Franţa deţinea o proprietate de 16 milioane de dolari şi la Paris o mega-casă în Rue de l 'Université, la o aruncătură de băţ de Turnul Eiffel.

Unul care tocmai votase cu entuziasm în favoarea anexării Crimeei, apreciind sprijinul simultan al lui Le Pen pentru invazie şi, prin urmare, se afla pe lista neagră a UE.

Doi oameni de mare încredere are Putin. Unul este Evgheni Prigozhin, poreclit „bucătarul lui Putin”, căutat deja de FBI pentru amestec în alegerile din SUA din 2016, aflat astăzi în fruntea mercenarilor din Grupul Wagner.

Celălalt este Aleksandr Babakov, 59 de ani, de origini moldoveneşti, este supranumit tenismenul, fiind fost campion de tineret la tenis de masă şi actual preşedinte al federaţiei ruse de tenis de masă.

Dar, mai presus de toate, este vicepreşedintele Dumei şi un oligarh care americanii îl socotesc agent al serviciilor de la Moscova.


Pub